Saturday, December 31, 2011

Giveaway by Pycha and Eryno

Salam..hari nie,,sebelum 12 tengah malam.,,nk join giveaway..
mintak2 sempt..hehe

haha xde sesape tag aku pon tpi time blogwalking tdi ternmpak sinar yang cukup menarik..hehe
jdi sesape yang nak join 2 klik la kt blog beliau disini..
mseh sempt lgi kot..hehe
oke,,dia suroh tag 2 org,,saye tag kamu dan awak..
done..harap sempat..hehe

Maksud cinta (ceewah)


   Gila, post ni terdelete tadi. Puih puih !! Terpaksa post balik. Puih lagi !
    Ni memang dah betul kalau bagi yang dah kawen *erk mana aku tau ni*
    Tapi kalau yang belum kawen, konpem haram !
    Tak payah cakap banyak. Baca je.

    Definition of  C I N T A .

    --------------------------------------------
    C – Ciuman adalah permulaannya.

     I – Insan ialah pelakunya.

    N – Nafsu adalah pendorongnya.

    T – Tempat tidur adalah sarangnya.

    A – Anak ialah hasilnya.

   -------------------------------------------


    Ish ish ish. Patut ke ni? Patut ke? Aku ulang sekali lagi, patut ke?! 
    Apsal korang tak jawab? *bagi yang belom kawen la tak patutnya. LOL*

    Pssst : Ni mesej yang kawan aku hantar, tapi kenape aku yang kau tuju? 

    Aku ada buat ke bro? Ada ke, hah? Haha memang tak ah.

 

Sorry, tak berapa nak jelas. *Eh ada aku kesah?

 

    Gejala sosial banyak skang ni. Menda ni jadi kalau cinta tu salah. 
    Tu je. Pepandailah jaga diri masing-masing.
    Kalau gatal nak couple, jangan lebih-lebih. Ingat dosa pahala.
    Lagi senang, kahwin terus!  #Cakap memang senang.

    Jangan mencintai orang yang salah

    Jangan mencintai dengan cara yang salah

    Jangan mencintai kalau rasa serba salah.

    Jangan memaksa orang mencintai kita kerana itu memang salah.

Tuesday, December 27, 2011

Azam 2012..

Assalamualaikum..


hye sume..malam nie xtau knpe rse cam nak tekan-tekan je..
hurm,setiap taun sume org mzty ade azam kn??
same la cam ak..hurm,,korang nak tau azam ak ape??
(ak rse tiap taun azam sme je)tpi taun dpn ak xnk lggr azam aku nie..
Serius tau.. 
first nak berubah jadik yg lebih bek dri taun leps.. insya-Allah..
aku berazam nak berubah menjadi insan yang lebih bertaqwa
aku rse sume org nak camtu jugak kn??
second aku nak jadik anak yang soleh..
aku berdoa kepada Allah untuk menjadi anak yang soleh dan sentiase taat
third menjdi pelajar yang cemerlang dunia akhirat..
aku harap dapat bejaye dalam keputusn SPM due taun akn dtg..kne study btol2 nie..:))

"Ya Allah , aku berlindung kepadaMu dari ilmu yang tidak bermanfaat , dari hati yang tidak khusyu' , dari nafsu yang tidak pernah kenyang dan dari doa yang tidak dikabulkan ." (HR Muslim 4899)

Saturday, December 24, 2011

Segment: "Bloglist- We're the Students of SBP"

Salam..hye sume..
hari nie ak nak join segmen bloglist-kami budak SBP
ehh,,xletak banner lgi..
lupe plak..hehe semngt sangat nak join la katekan..

oke da tepek da banner nie.. done.. =)
kalau nak join,klik la kat banner yang cantek 2..

oke,,syarat2nyer senang je..beliau suroh describe psal diri sendiri,sekolah,kawan and perasaan kat skola 2..
pastu tepek la bape byk gmbr pasal skola 2..hurm,,nak stat camne ea??
xtau nie..

hurm,,desebabkan beliau nie fom4 and ak fom3,,xbole la gne 'ak'..
kat skola kan kene respect senior..so,,kne gune 'saye' la ea..huhu

oke,,skunk saye describe tentang diri saye dulu..
Nama diberi Nurul Nadia Abdul Rahman..(ceh cam nak gi temuduge je)
tpi orang panggil Nadia..
kadang2 tu panggil Oza sebab.........*some text missing*
haha saye nie pelaja dari skola SBPI Rawang..
nak tau kat mne??hurm,,cek kat go0gle map jumpe la 2..
logo skola nak kne letak x??hurm,,letak je la..
mne tau ramai yang xtau skola saye 2 logonye camne..
oke,,cmtu la logo skola saye..
saye palajar tingkatan3..kelas 3 Jannatul Ma'wa..
wahh,,nme syuga 2..jangan men2..haah
nie kelas yg kedue..kelas first namenyer Jannatul Firadaus and third Jannatul Adnin..
ade tige kelas je bagi menengah rendah..menengah atas ade enam..
kalau nak tau name kelas2 tu,,datang la kt skola saye ye..wat lawatan xberbaya pon boleh..
huhu ops,,sebelum terlupe..
setiap batch ade name kn??korg punyer skola pon mzty ade nam gak kn??
jadi,,name batch saye LOX..
korang tau x mksud LOX tu ape??meh sini saye bagitau..
L=Legend
0=Of
X=xcellent

ktorng nak jadik batch paling xcellent skali..
2 psl nam e batch ktorg LOX
huhu oke,,saye xtau nak cter ape psal kawan saye..
saye rse sume kawan same je kot kt sume skola..
ade yang baek ngan kite,,dengki ngan kite,,sombong ngan kite,,tu sume lumrah..btol tak??
mase saye fom one dulu,,saye rse cam sedey je nak tinggalkn umah..
ye la,,da la jaoh di tempat asing nie..
tpi disebabkan senior and kawan-kawan baru,,saye rase seronok sangat kt skola 2..
duwe taun lagi nak tinggalkan skola..sdehnyer..
rase mcm xnak pegi dari skola tu je..
byk kenangan saye ngan kwan2..cth nyer,,kene marah dengan *some text missing*,,jamuan kelas kat luar,,lawatan kt mne2 tah tpi yang pasti best la sko0la 2,,
rse cam nak taip panjang2 je lagi tpi xpe la..
nnty jadi luahan hati la plak..basah keyboard nie kang..

hurm,,nk tepek gambar ape ea??
saye xde byak sangat gambr..
amek kat facebook je la..
bole kn??^_^

nie gambr tyme ktorg after PMR..
pegi skola SBPI Gopeng..best sgt dorg nie..
frindly gyler..huhu sayang iGope..

nie pulak gambar tyme dak kuses batchmark kt skola saye..
luv Uall Kuses

nie xtau gmbr bile..hehe


gmbr pompuan je??gmbr laki nak jugak k??
hurm,,oke la..sye tengok dulu ade ke x gmbr dak laki..kejap ea..ngee~
nie gmbr dak laki kt iGope..happy gyler kn??

nie pulak gmbr tyme dak laki men bowling kat WangsaWalk..

oke,,saye dak tepek banyak gambar da rasenyer..huhu
itu je..sebenrnye saye xkesh pon menang ke tak,,tpi yang penting saye dpt berkongsi kegembiraan bersame rakan-rakan SBP yang len..
best la sume skola SBP..Terbaek..
oke saye nak tag kawan,die and kamu..
done sumenyer....




Alhamdulillah

Salam...
semalam xsempat nak update pasal result yg sering menjadi igauan setiap pelajar PMR..
hari nie,,dikesempatan nie,,xde keje nie and bosan....
nak ckap syukur Alhamdulillah..
walaupon xdapat ape yang dihajati (9A)
dapat 8A pon boleh la..
kantoi kat Bahasa Arab plak..
haha tapi mule2 tu harap sangat boleh score sume subject,,tapi xpe la..
kite dah tawakkal kan..so,,berserah sahaja pada yang satu..
mungkin ade yang lebih baik yang kite sendiri xtau..hanya Allah saja yang tahu segale-galenye..
setiap yang berlaku tu ade hikmahnyer..btol x??
oke..skunk nak kne bersedia ntok SPM lak..hoho


Thursday, December 15, 2011

Peace der!!

OMG! OMG! OMG!*trademark zaman skrang..
aku sbnarnya xsuke gune bahasa camni.. saja nk ikut trend.. HAHA
ok,sekrang topik ke bkan psal omg 2..
topik kite pasal peace!! (yg kite selalu buat tiap kali tgkap gambar 2)


 aku ada terbaca artikel pasal peace yg kite selalu bnggakan bile tngkap gambar..(aku xnafikan aku pon selalu bgambar dgn gaya peace,lagi2 tym skola dlu)

korang taw,maksud disebalik simbol keamanan yg kite selalu buat 2? ia ada maksud2 tersendiri taw.. ni yang aku terbaca la..

sebenar nya simbol ni berasal dr simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan yahudi.. simbol ini dgunakan oleh Yasser arafat (bekas Presden Palestin), Richard Nixon dan Winston Churchill(Bekas Presdien Amerika)




Di daam tulisan Yahudi, V (van) bmaksud 'Nail' (kuku).. The Nail adalah sau tnda rahsia syaitan yg gune dlm upacara pnyembahan berhala..Syaitan ingin membiarkan kita tahu bhawa itu adalah tanda kegemarannya.. Anton Lavely,penagasas Chursh of Satan,mnggunakn simbol PEACE adalah dri simbol kumplan Yahudi yg anti kristian.. Mereka mengambil salid kristian dan mematahkannya keatas dan menterbalikkannya kebawah.. Tanda 3 palang yg mengahla kebawah membawa maksud, Past(palang kanan), Present (palang tengah), Future(palang kiri)... 

nak bukti.. ni aku jumpa kat google,search peace je..






So,apa pendapat korang??

aku hanya mampu terangkan setakat ni je.. ada gak try search2.. tpi,xda masa sngat busy cket.. so xberapa nak pndai terangkan.. skit2 je ni..
apa lagi,korang fkir2 kan la erk?? 
renung2 kan dan selamat beramal!!!! XD
*alamak aku selalu cakap peace! adoyyy,abis la aku.. ckap je xpe kottt.. HAHA

Wednesday, December 14, 2011

KISAH CINTE PALSU

KONGSIKAN!!XELOK KEDEKUT ILMU DER...

Bermulanya kisah…
...
Wanita 1 : Sayang, u cintakan i?
Lelaki : iskk, u ni.. Of course la i cinta kan u. Sangat-sangat tau. Kalau u tak ada mati i..
Wanita 1 : Betul?
Lelaki : Ye sayang, I tak tipu.
Wanita 1 : U ni, jangan la raba-raba i..
Lelaki: I raba sikit je sayang
Wanita 1 : Tak nak la.. Kalau terlanjur macam mana?
Lelaki : Kita kahwin la.. I jumpa parents u
Wanita 1 : Betul? U nak kahwin dengan i?
Lelaki : Betul sayang.. Sumpah.. u diam je . jangan cakap apa-apa. I pegang sikit-sikit je.

Setahun selepas itu. . .

Wanita 1 : Sampai hati u.. Tipu i.. Dulu u kata nak nak kahwin dengan i. Tapi bila u dah dapat. U kawen dengan perempuan lain..
Lelaki : I lelaki, u ingat I nak kawen dengan perempuan yang senang-senang i boleh dapat? I nak perempuan yang suci.. Bukan mcm u, yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami. U ingat I bodoh nak kahwin dengan u?
Wanita1: Sampai hati u cakap macam tu, dulu.. Masa u nak.. Macam-macam janji manis u bagi. Tapi sekarang u salahkan i?
Lelaki: I lelaki.. I Cuma uji u.. Tapi u bagi.. I ambil la. .
Wanita1: U memang jantan tak guna.. I menyesal kenal dengan u
Lelaki: U menyesal? Tapi I puas.. Jangan lupa datang kenduri I nanti.
Wanita1: U akan dapat balasannya nanti . .

Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya..
MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA.

Lelaki: Sayang… I love u so much..
Wanita 2: Me too sayang..
Lelaki: I bertuah kahwin dengan u.
Wanita 2 : I pun, sayang.. I ada something nak baritahu u
Lelaki: Apa dia sayang?
Wanita 2 : Sebenarnya.. u bukan lelaki pertama yang tidur dengan I.. I pernah tidur dengan semua teman lelaki i.. Untuk suka-suka.. Cari kepuasan sebelum kahwin.. Tapi bile nak kahwin. . I cari lelaki baik mcm u untuk jadi suami i.. U tak kisahkan?
Lelaki: WHAT??????????????????

Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur’:26)






Tuesday, December 13, 2011

Penatnyerr hari nie..

salam..ahhh,,penatnyer hari nie..
xtau la sebab kenape..
semalam pon macam 2 jugak..hurm,,
semalam and hari nie xpegang langsung handset..
malaz nak mcg ngan member..teros ak off..
Facebook pon da lame xbukak..
ak xtau kenape..badan pon sakit-sakit..
rase macam nak demam je..
OMG demam??xnak2..xsuke ubat..pahit..susah nak telan..xsedap..macam sayur..
??urm??
?????sayur??
yup..macam sayur..xsuke sayur..
ia nyer membuatkan ak pening..
walaupon sume member2 ak suroh makan sayur,,ak memang xboleh terime..
xtau la..ak suke wane hijau(hurm,,my favourite colour)
tapi xsuke hijau sayur..
ak slalu tanye member ak"ape rase sayursebenarnyer ea??"
dorang pon sibuk nak sumbatkan sayur kt mulut ak..
TIDAK!! cant accept the request..huhu sori
bile makan je mesti macam nak termuntah..
(ehh,jap..post nie bukan pasal sayur la..nie pasal kepenatan sekarang ni)
o.0 da melalut lak ak nie..huhu
ermm,cakap pasal penat..ak memang penat giler hari nie..
korang penat x??kalau korang penat,,kite same2 penat la kan??
huhu macam sweettttt je kn..
tapi dalam kepenatan ni,,ak xtau kenape ak maseh lagi rajen nak blogwalking(huh,,bangge) :))
hehe bende biase la 2..sume orang same je..
huhu ok la..nak letak minyak kapak kat kepale nie..
sakit sangat der!!nnty kalau ak demam,,ak xbole blogwalking slalu..
sob3~~sdeynyer..
doakan kesejahteraan ak ea..huhu 
wassalam~

Monday, December 12, 2011

KONTEST SENYUMAN MENAWAN


nak join klik la banner yang cute lagi comel nie.. :)
ok,,hari nie nak tukar kata ganti diri dari 'aku' kepade 'saya'..boleh kn??
huhu malam tadi saye blogwalking kt blog mane tah..
pas2 saye nampak sesuatu yang menawan(mungkin senyuman bear 2 kowt)
saya pon klik la bear yang comel molek 2..
rupe2nye cik huda buat contest,,so saye pon tertarik nak join..
hadiah dye menawan sangat..


oke,,cik huda suroh letak gambar tengah senyum yang menawan..

  
saye kalau senyum xde la menawan pon..biase je..
yang bulat putih 2 saye..




oke,,nie je la..saye letak due bole??
huhu nak tag kawan and kawan..






Sunday, December 11, 2011

Durian??

salam,,helo helo..
haha aku tau korang sume mesti tau durian 2 ape kn..
Durian 2 RAJA BUAH..
kalau xde raja,,camne rakyat nak aman..betol tak??
oke,,sekarang nie musim durian kan??korang tau x??
xtau??cian nyer..xpe2 ak kan da gitau..hoho
mase ak kuar jalan-jalan kat SUNGAI BESAR hari tu,banyak giler durian..
perh,,rambang mate betol..
naseb bek ak suke durian..kalau x,,mesti ak dah lari dari situ..
(ehh,,bukan lagi bek ke kalau xsuke durian??ntah la)
ak yang tengah ayu-ayu (baru balek kenduri kawen)teros suro ayah ak beli durian..
kat situ jugak ak turun kete nak tengok durian ape yang best..
karang ayah ak beli yang ak x berkenan karang..
lebih bek ak ikot ayah ak..huhu
perh,,bau dy(ak xsuke sngat baunyer)melekat kat baju ak..


balik-balik je,,(xsempat tukar baju)teros ak and famili ak makan kat luar durian tu..(luar rumah la)
haha dengan rakusnyer ak pon telan sebijik durian 2..
eh,,cilap-cilap..xkan sebijik..seulas la..
seulas demi seulas aku telan..
perh,,nyaman betol..haha
nie mak ak ade snap gmbar tyme ktorang tengah makan..
haha tyme nie ak kontrol ayu skit..ye la,,kan pakai baju kurung..
huhu nak tengok??oke,,ak bagi..hehe

nie gambar kitorang tengah lahap bersemangat bukak durian..
bukan kitorang,,abang ngan adek ak je..
ak juz tunggu 'bagai durian jatuh ke tanah'


nie pulak gambar adek aku yang macho..
'macho'??xsesuai la..
urm,,comel??maybe boleh..haha

oke..sampai sini je la ea..bye..

Berat aku da naek ke??

salam..hoho
korang tengok tajuk 2 mesti macam bosan kn??
nie sebab ak wat entry nie tyme mo0d ak ngah bosan..
ngan beban dan masalah kawan ak tu pon xselesai lagi..
haih,,susah betol la..

oke,,disebabkan ak xnak blog ak nie jadik sarang labah-labah,,
ak pon nak stori mori ngan korang..
korang tau x da bape lame ak kt umah nie??
hurm,,sebulan lebih je kowt sebenrnye..
tpi,,berat badan aku da naek!!
mungkin sebab ak dok umah je kowt..
ye la,,dok umah xwat pape pon kan..makannnnnnn je..
ak xtau nanti balek skola cmne la..
da la ari 2 kawan ak ade panggil ak "BAM"(singkatan untuk tembam)
wuwuu~nmpk sgt ke perubahan kat muke saye nie??
nampak sangat ke??
nampak sangat ke??(suare makin kuat)
nampak sangat keee!!!!??(menjerit)
ntah la..bile ak tanye famili ak,,dorang cakap...........
"biase lah 2,,orang nak membesar..kene la makan banyak2"
tapi tapi......ntah la
ak penah janji ngan member ak ni..
ak nak mantain kan balek berat badan ak balek skola nanti..
xtaw la dy ingat lagi ke x..
tapi kalau ak xboleh macam mne??
0MG!!ape ak nak buat??
jage makan kowt??bersenam??berdoa semate-mate??makan ubat kurus??
0oo no no no..
yg last skali nie mamang xboleh..
ubat kurus??haha nak jadik tengkorak ke ape..haha
hurm,,korang nak tengok muke ak yang tembam 2??
korang nak??xyah la..malu I nanti..haha

nie gambar I mse balek kampong ari 2..
da kurang tembam da(dri tepi memang la xnmpak..)
oke,,satu gambar je la I bagi..
nanti kalau I bagi banyak2,,nampak pulak tembam I nie..*blushing*
huhu..nite.. :)


Friday, December 9, 2011

Join now!!! The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

salam..hoho hye korg sume.. :))
ak sebenrnyer baru blek kg nie..(xtanye pon)
pas2 ak bukak la blog..sje nak usya2..
tpi tetibe mte ak ternampak sinar cahaye yg menawan..
ak pon belek2,,rupe2nyer ade GA..
"wo0w!!"
prkataan first keluar dri mulut ak..
nk taw sebab ape??mungkin hadiah GAnyer besssttttt sgt kowt..
(nmpk mte duitannyer kn??kn??)hoho
ok,,nk tengok syaratnyer??

first>buat entry yang bertajuk The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay
tengah buat(pass)

second>letak banner dalam entry..(o.0 nie blom letak lagi..)
da letak..cantekkan akak nie??huhu :)) (pass)

next>beliau suruh letak sume sponsors dalam entry..
okey da settle..(pass)

then>kte kene promote GA nie kt blog..
next step>korg Like and Tweet dekat last entry beliau 2..
pas 2>korg like jugak fan page blog Nisa menaip
(sume pass):))
ok 2 je..senangkn??
nk tengok hadiah dye??
klik kt sini
dye punye tarikh tutup dari 6 dec hingga 31 dec 2011..cepat2..
fuh!!sekejap je kn ak buat??
semangt sgt nie..
harap2 ade peluang boleh menang..
hehe..:)

Monday, December 5, 2011

kenape semut api suke gigit org ea??

salam..hoho mzty korg pelik kn asal ak pepagi da wat entry..
ak pon xtau sebab knpe..
maybe sebb ak bosan skunk nie kowt..
huhu ok,,nmpk sgt tajuk ats 2 menunjukkn ak xde idea nak wat citer pasal ape kn??
tpi sebnrnyer ak ade citer..
pagi tdi,,tyme ak tengh sidai baju kt ampaian blkg rumh(ceh,,tetibe rajen kn)
bkn ak nk ckp yg ak nie rajen ke ape tpi ak juz nak citer psl semut je la..
ok,,mse ak tengh sidai bju(da la byk bakul ak sidai)
tibe-tibe(bole gune ke perkataan nie??taramlah)ade sepsang semut merah(org pnggil semut api)
jalan-jalan lalu mendarat di kakiku yg licin nie..(pasan)
klu mendrt nak tumpg teduh xpe gak tpi dorg sengat or gigit or cengkam
kulit ak..
ak yg tengah selamberrr sidai baju terus menundukkn bdn dan garu-garu rse gatal 2..
ak xtau la rse gatal or sakit tpi yg pasti ade rse sesuatu..
ak terus pegi kt paip air yg memey trsedie kt blkg umah 2,,
and ak terus basuh kaki ak dan bunuh dye..
ak xtau knpe ak kejam sgt smpai nak membunuh..
tpi mmg ak rse gerammm sgt..
da la org tengah wat keje,,xganggu idop dorg pon..
huh,,skunk nie sakit lagi kut kaki ak nie..huhu
hurm,,ak sebenrnye nak sampaikn pasal kenape semut suke gigit org,,
sebab ade faedh ke semut gigit org nie??
haish,,klu dye gigit tpi org xpasan xpe gak..
nie org pasan pas2 tros bunuh dye(mcm ak nie)..
xke kesian dye mati??
xpe la,,da nasib dye mati mcm 2 kn..nak wat cmne??
hah??ade org yg xkenal semut api cmne??
adoiii,,gye cm tinggl kt hutan je(ehh,,bkn semut byk kt hutan k??)
hurm,,sini ak bagi gambr semut..

nie la dye..
dye mcm semut itm tapi cume dye wane merah..

hah??xtau semut itam cmne??
hailaaa,,nie dye semut hitam..
haaa,,nmpk??
ok la..ak nak tengok citer kartun kt tv nie..
huhu smpai sini je ak nk bebel..
hehe bye..wassalam~


Sunday, December 4, 2011

nak promote blog pon susah ke??

Salam..haila,,xsangke nak bagi follower byk pon susah..
promote blog kn fb pon xde spe layan..sedih2.. :(
xpe2 nie dugaan ber-blogging.. :))
nk dengr citer x??huhu soe kepade sesape yg terlibat dgn citer ak nie..
hurm,,ade sorang member ak nie,,
ak dgn muke xmalu suroh dye follow blog ak..(nmpk xmlu dye kn?)
juz follow je..punye lah ak terpkse tebalkn muke ak ni..
tpi dye ckp.........
"aq nk kaji dulu kualiti blog 2..dlm mse smnggu..bru ak follow"
2 lah ayt yg dye ckp tdi....
gaye dye ckp cm blog ak nie teruk lak..
haha sebenrnyer ak xkesh pon dye nak follow ke tak..
tpi tetibe ak teringin nak ckp psl dye..
ok la..korg nk tau x muke dye nie cmne??
huduh??tak tak..
dye hensome sgt..
rmai awek  kawan dye nie..
ye lah,,peramah la katekan..(ceh,,ye k??)
hurm,,nie la muke dye..

ops silap2..nie pakwe ak..
hehe


hah,,nie baru betol..

huhu amacam topek..(name dye fathy hamdi taufek..)
korg xtyekn??xpe2 ak sje je nk gitau..
gmbr terbaek nie.. :))
hope ko akan berpuas hti..





Saturday, December 3, 2011

follower bertambah~

hoho wah~followerku da bertambah..
(nmpk jakun dye)
hurm sebenrnyer ak xtau nk wt entry ape ntok ari nie..
ak pelik la,,asl tetibe ak jdik rajen sgt taip menaip nie..
korg xrse pelik k??
ak da la pemlas tpi tetibe sejak bile tah ak suke berblog2 nie..
mungkin sebab ade org ckp ak wt entry best kowt
(erk,,ade ke??nk sedpkn ati je 2)
hurm,,korg nk tau spe yg telh menmbhkn follower ak??
haha meh ak kasi gmbr dye..


haha nie la dye..
sebenrnyer dy nie kwn ak..tetibe dye rjen sgt menmbhkn folower2 ak..
haha xpe la..syg ko!!
nme dye Sharina..(ceh,,korg xtye pon kn??)
xpe ak juz nk kasik tau je..
spe nak kenal ngan dye,boleh je..
gitau ak..nnty ak bgi number tepon dy kt korg..
komfen dye layan..haha (peramah la ktekan,,ye k??)
hurm,,ok la..ak nak chow nie..
nak wat assignment jap..(bajet je)
wassalam..

♥ Nurul Asyiqin Abu Bakar ♥

hoho salam sume (hulur tgn ringankan beban)
hye sume..request dri member ak nie..
dye kate dye teringin sangat nak galmor dalam blog ak yg xberape glamor nie..
dye sroh buat citer pasal dye
haha (xmalukan??) :)
disebabkan mo0d ak baek(sebab dy puji ak tadi)
ak pon setuju nak wat entry psl dye..
sori kawan kalau xbest..
ak nie da la LOADING kn..


Ok xnak bebel panjang2 sangat..
nnty xpsal ak melalut lak..
ak nie da la lupe daratan..haha
ak nak start ckp psl dye nie..
sume org take a note ea..
hurm name penoh dye??
ak xtau la tpi dengar citer name dye
nurul asyiqin abu bakar..
dye nie harap name je lembut
(org kn slalu dgr name iqin 2 lembut..err,,ye k??)
tpi perangai mengalahkn lelaki aku..
 it's ok..thats thing yg membuatkan ktorang jdi rapat..
mule2 tu dye nie sombong tau..
tpi sejak rapat ngan aku(ceh pasan)
dye mule lah tunjuk kulit belang dye 2..
haha nseb bek ramai org suke dye..
ak pon suke gk kawan ngan dye..
bnyak luahan geram  hati dan perasaan dye kt ak..
ak ngan muke toye pon dengr la jugk..
kalau bukn ak spe lgi yg nk dengr citer dye 2..kan?
ape gunenyer kawan klau xsusah dan senang bersame??

hurm,,lgi nak cakap psal ape hah tntg dye??
gambar??korg nak tengok gambar dye ke??
hah!!nnty ak bgi korg tengok..
skrg nie ak nak kutok puji lagi psl dye..
hah,,karekter dye yg ak suke ialah tyme dye nangis..
haha sumpa ssh gyler nak redekn doe.
pujok dy apatah lgi..
walaupon ak nie xpenh dpt A dlm ujian pujok memujok nie
(cian kn org yg dapat kwn cm ak nie)
tpi ak cube gk nk try pujok dy.
nseb bek disebb kn ade kawan yg pasan setie mcm ak nie,,
dye jdik ok skit..
klu x smpi taun dpn pon xhabis nanges dye 2..
huahahaha suda2 la 2 kutok dy..
dye nie da la kers kepale,hati batu dan bajet
tpi 2 komen dari org yang xkenal rapt ngan dye la..
klu ak,ak ckp yg dye nie........
kers kepale sebb dye org yg tetp pendirian..
klu hati batu pulak sebab dye xsuke sushkn org len..
dye lgi suke pendm songsorang..
klu bajet lak slalunyer komen dri pndngn dak laki psl dy..
dye buknnyer bajet but dye juz xsuke melyn buaye darat laki..
syiqin,,soe klu ak TERsalah bgitau psl ko..
ak da ckp yg ak tengh melalut nie..
ko still swoh ak wt gak kn??
haha pdn muke..
hurm,smpi sini je la ak puji ko ea??
ak xnk ko jdik kembg lak..
xpsl2 ak punye bahu kiri makin berat kang..
haha jom usya gambr dye yg xseberape cun..

mane dy??
nak taw dye yg mne??nnty korg teke lah sendiri..
ak bgi lgi gmbr dye nie..
don't worry

hah,,korg da tau kn dye yg mne satu..
ok next pic..

sori kalau ak edit xcntek..
tpi ak wat nie eklas tau..haha

nie tyme ktorgnyer jamuan klz..
haha nmpk xmtg dye kn.. :D

nie gmbr kt dorm dye..
syiqin~soe kalau ak amek gmbr ko yg ko rse xbape cantek nie..
tpi bgi ak luarn xpnting..
dalamn ko ttp cntek..
(yeay dpt gule2)

ok la..korg xrse ke byk sgt da gmbr dye nie..
nak ttup la dulu..
hehe 2 je yg ak mmpu buat kawan..
xpuas hati sini..face to face ngan ak..
biar ak bgi pengjrn kt ko supaye ko pandi hargai org len..
haha ok bye..wassalam




Thursday, December 1, 2011

first follower.. ngee~

hoho hari nie da ade follower..
bagus btol spe yg jadik follower ak 2..
rsenyer baru ade satu follower da cited (singkatan bagi excited)
belom lgi b'puluh-puluh follower..
haha setiap satu kawan ak akan buat entry..
*wa~ ye ke??*
haha ntah,tengok la dulu..
this is my 1st member..
haha spe2 nak follow dye,silalah,
sye nie giler2 sikit(kene hati2..)
terlebih peramah lah katekan(erk,,yek??)